Bli medlem

Hvordan bli medlem?

Dersom du mener at friByte er det rette for deg, eller at du er den rette for friByte, sender du ganske enkelt en kort søknad til bli-medlem@fribyte.no. Fortell litt om hvem du er, hva du kan og hvorfor du vil bli medlem. Hvis du fremdeles lurer på hvordan det er å være medlem i friByte får du kanskje svar under, og hvis ikke er det bare å spørre!

Hva er friByte

friByte er studentorganisasjon som leverer sikre og stabile datatjenester til studentkulturen i Bergen. Vi er en frivillig organisasjon kjent for våre gode fester og lærerike miljø! Vi har møter to ganger i måneden hvor vi gjør opp status og sosialiserer oss litt.

Alle våre medlemmer er studenter og dette medfører at vi har en løs profil innad. Vårt stiftelsesdokument reflekterer dette; Generalforsamlingen er tvunget til å være en utflukt med påfølgende fest! Mye innsats går med på å opprettholde det sosiale miljøet, ikke bare foran en skjerm.

Hvilke plikter har man som medlem i friByte?

Hvor mye fritid går med?

Det bestemmer medlemmene i stor grad selv, men de må regne med at det går med ca 6-8 timer i uken. Dette varierer med hva som skal gjøres. Om noe er ødelagt, som må fikses o.s.v. Det forsøkes å unngå mye jobbing rundt eksamensperioder.

Hvilke systemer bruker vi?

Vi bruker hovedsakelig Linux til servere. På arbeidsstasjoner bruker vi Ubuntu og andre distroer vi er komfortable med. Når det gjelder distroer bruker vi primært Debian og OpenBSD. Det legges ingen føringer på hvilke distroer våre medlemmer velger. (Så sant det fungerer :D

Hva studerer medlemmene?

I skrivende stund så er det hovedsakelig studenter fra MatNat. De studerer blant annet datateknologi, datasikkerhet og datavitenskap. Vi har også én som studerer kognitiv vitenskap. Det er dog intet krav at man må studere et fag på Matematisk-Naturvitenskapelig fakultet.

Hva vil vi at våre medlemmer skal kunne før de begynner?

Hva vil vi at våre medlemmer skal kunne når de har vært med en stund?